قتل عام تومورهای سرطانی به کمک رباتهای جدید!
شیوه سنتی و پرعارضه شیمی درمانی درآینده نه چندان دور جای خود را به رباتهای دارو رسان میدهد که به سرعت تومورهای سرطانی را از بین میبرند.
کارشناسان به تازگی موفق به ساخت رباتهایی به اندازه گلبول قرمز خون شدهاند که میتواند داروها را به قسمتهای مختلف بدن انتقال دهد.
این رباتها دارای پوشش مخصوصی هستند و از ذرات مغناطیسی ساخته شدهاند.
رباتهای موسوم به بیو هایبرید (Biohybrid) میتوانند درون مایعات بیولوژیکی بدن انسان از جمله جریان خون یا حتی ادرار شنا کنند و دارو را به منطقههای مورد نظر برسانند.
آزمایشهای اولیه صورت گرفته بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که از بیوهایبریدها میتوان برای نابودی تومورهای سرطانی استفاده کرد.
اندازه فوق العاده کوچک این رباتها که هم اندازه یک گلبول قرمز واقعی دربدن انسان است به دانشمندان اجازه میدهد ربات را به راحتی درتمامی قسمتهای بدن حرکت دهند.
محققان همچنین اعلام کردهاند که میتوانند میلیونها ربات را وارد بدن کنند بدون آنکه رباتها باهم برخورد کنند یا تداخل در عملکرد پیدا کنند.
شیوه نابود کردن تومورهای سرطانی به این شکل است که رباتها به سلولهای سرطانی حمله میکنند و بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم تومورها را از بین میبرند.
این رباتها توسط یک تیم بین المللی با همکاری دانشگاه هنگ کنگ ساخته شده است و دارای یک پوشش جلبک میکرسکوپی به نام (Spirulina platensis) است که به آن اجازه حرکت آسان در بدن را میدهد.
کنترل رباتها با استفاده از عکس برداری ام آرآی (MRI) انجام میشود و میتواند به سرعت تومورها را نابود کند.
رباتها همچنین دارای قابلیت شناسایی دگرگونیهای شیمیایی در بدن انسان و شروع مرحله اولیه تشکیل سرطان هستند و به این ترتیب میتوان درمراحل ابتدایی بیماری را درمان کرد.
هدف دانشمندان از ساخت ربات بیوهایبرید، استفاده از شیوههای درمانی جدید و کمتر تهاجمی برای درمان سرطان و از بین بردن شیوه سنتی شیمی درمانی است.
بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان در اثر عارضههای جانبی ناشی از شیمی درمانی جان خود را ازدست میدهند.
رباتها به ۲ شیوه دربدن قابل ردگیری هستند، با کمک عکس برداری رزونانس مغناطیسی و نیز بررسی نور فلورسانس تابیده شده از رباتها و به این ترتیب امکان هرگونه خطایی از بین میرود.
کارشناسان درگامهای آتی درنظر دارند آزمایش برروی نمونههای انسانی را انجام دهند و واکنش سیستم ایمنی بدن را در زمان ورود ربات بررسی کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران