نارسایی کلیه چگونه تشخیص داده میشود؟
نارسایی کلیه در برخی از افراد تا پیشرفت ۵۰ درصدی نداشته باشد هیچ علامتی ندارد، این عارضه تنها با آزمایش قابل تشخیص است.
نارسایی کلیه یعنی اینکه کلیه ضعیف شده است. علائم آن شامل بی حسی، کم توانی، حالت ناخوشی عمومی، بیاشتهایی، تهوع، گاهی استفراغ، خارش بدن، عصبی، کم حوصلگی و افسردگی است و همه اینها میتواند علائم بالا رفتن اوره در خون باشد و بر تمام سلولهای بدن از جمله مغز اثر گذارد و این آسیبها را ایجاد کند.
برخی افراد هستند که نارسایی کلیه آنها تا به نیمه راه نرسیده، علامتی ندارند و اصلا باور نمیکنند که دچار نارسایی کلیه شدهاند، اما وقتی آزمایش میگیریم و میگوییم تنها ۳۰ درصد کلیه شما کار میکند، باور نمیکنند و میگویند ما میتوانیم ادرار کنیم. همه فکر میکنند اگر کلیه کار نکند، نباید بتوانند ادرار کنند؛ در صورتی که بیش از نیمی از بیمارانی که کلیه آنها از کار میافتد، ادرار میکنند و حتی میزان ادرار بیش از مقدار معمول هم میشود.
ادرار باید معمولا رنگ زرد و نسبتا غلیظ باشد؛ البته با مصرف مایعات زیاد میتواند این رنگ کم رنگتر هم باشد، اما اگر تحت هر شرایطی ادرار شفاف و سفید است، باید بدانیم که نشانه ادرار کیفیت دار و خوب نیست.
نارسایی کلیه به صورت درد در پهلو همراه با ادرار خونی و ورم در کلیه و پهلو احساس میشود. امروزه به راحتی با سونوگرافی این عارضه تشخیص داده میشود./yjc